Nyomtatás
Rovat: Vállalkozás

Építők Napja: köszönet 375 ezer kollégának! Kiemelt

2022. június 10. péntek, 17:25

Hagyományosan minden év június első vasárnapja az Építők Napja. 2022-ben a pünkösdi ünnepek miatt egy héttel később, a június 10-i központi ünnepségen kerül sor a szakmai sikerek elismerésére, kitüntetések átadására, az ágazatban dolgozó 375 ezer foglalkoztatott köszöntésére.

A köztestületi kamarák, a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek és tudományos egyesületek a Kormányzat építésért felelős képviselőivel közösen köszöntik az építésgazdasági értéklánc minden résztvevőjét.

„Csak az építőipar 375 ezer főt foglalkoztat, az építőanyagiparral, az oktatás- és tudományos élet képviselőivel kiegészítve fél millió kolléga munkáját szeretnénk megköszönni. A teljes értéklánc az ország termelési értékének 12%-át adja, ami mindenképp kiemeli, és húzó ágazattá teszi az építésgazdaságot” – írta, lapunkhoz eljuttatott közleményében az ÉVOSZ.

Köszönet a közös teljesítményért, azért, hogy a COVID-járvány közepette, az orosz-ukrán háború árnyékában is az ágazat folyamatosan dolgozik.

Soha nem látott áremelkedések, energiahiány és beszerzési nehézségek ellenére az ágazat 2022. évben is teljesít, várhatóan 5 500 milliárd forint nagyságrendben.

Az ágazat új kihívások előtt áll. Szintet kell lépni! Meg kell felelni a tudásigényes elvárásoknak! Olyan fenntartható építésgazdaságra van szükség a jövőben, ahol csökken a fajlagos energiafelhasználás, az épített környezet széndioxid-kibocsátása visszafogott, az építési hulladékokat újrahasznosítjuk, innovatív építőanyagokat használunk, és előrukkolunk a moduláris építészettel a környezetet kímélve – áll a közleményben.


Mindezekhez kívánunk kitartást a szakmától, és tudatos megrendelők sokaságát, akik mindezt igénylik és kérik az ágazattól!


Forrás: ÉVOSZ

Utoljára frissítve: 2022. június 20. hétfő, 14:57
Megjelent: 231 alkalommal
Értékelés:
(0 szavazat)
Címkék:

Kapcsolódó cikkek