Rovat: Vállalkozás

Egekben a kontármunka, mélyponton a bizalom az építőiparban Kiemelt

2021. november 15. hétfő, 08:30

A kontármunka-károsultak aránya 34 százalék volt az elmúlt egy évben. Egy kontármunka átlagos kárösszege 753 320 forint. Nem meglepő, hogy alacsony szintű, 3,54-es értékelésű a lakosság építőiparba vetett bizalma, a maximálisan adható ötből.

Mapei Kft. reprezentatív kutatása kapcsán Markovich Béla, a cég ügyvezetője úgy értékelt, hogy ez átlagos bizalmi szintet jelent, azaz átlagos munkára számítanak a megrendelők. A szakember szerint ez lesújtó eredmény. A 3,53 csillag tipikusan hullámzó, közepes teljesítményre utal. Azt jelenti, hogy a jó munka mellett a szakemberek jelentős része nem megfelelő színvonalú munkát ad ki a kezei közül. „A nem megfelelő pedig nem elfogadható!” – húzza alá az ügyvezető.

A kontármunka-károsultak aránya 34%, azaz az elmúlt egy évben építkezők és felújítók egyharmada szenvedett el valamilyen kárt kontár építőipari munka miatt Magyarországon. A kontármunka aránya régiónként eltér. A legmagasabb Budapesten (41%) és Közép-Magyarországon (40%). A legalacsonyabb Nyugat-Dunántúlon és Dél-Dunántúlon, 28-28%.


Még több adat és információ ide kattintva olvasható el.


Forrás: MAPEI

Fotóillusztráció: Pixabay

Utoljára frissítve: 2021. november 30. kedd, 22:24
Megjelent: 475 alkalommal
Értékelés:
(0 szavazat)