Nagykonyhai szennyvízkezelés: mire érdemes odafigyelni? Kiemelt

2022. március 15. kedd, 19:15

A vendéglátóhelyek, nagykonyhák, éttermek tervezése során kikerülhetetlen tényező a vízelvezető és zsírleválasztó rendszer megtervezése. Sőt, felelős tervezőként azzal is tisztában kell lenni, hogy ezek a rendszerek milyen hatással lehetnek a higiénikus és egészséges konyha kialakítására. Cikkünkben rámutatunk arra, hogyan lehet elérni az ügyfelek elégedettségét.


Az ACO filozófiája szerint az egészséges ételkészítés az egészséges szennyvízkezeléssel kezdődik. Az alábbiakban kiemeljük a tervezés során érintendő legfontosabb területeket, és azokat a fontos kérdéseket, amelyeket fel kell tenni a specifikációs kritériumok összeállításakor.

 
1. Milyen zsírleválasztó rendszert igényel az adott konyha most és a jövőben?
A zsírkezelő rendszerek minden nagykonyhai művelet alapvető részét képezik. A szükséges rendszer típusa és teljesítménye számos tényezőtől függ, többek között:
• A konyha mérete
• Az elkészített étel típusa
• Az étel készítésének módja
• Jelenlegi és függőben lévő jogszabályok
• Rendelkezésre álló tér
• Tisztítási és karbantartási lehetőségek


2. Milyen vízelvezető rendszert igényel az adott konyha?
A vízelvezető rendszer meghatározása során is számos fontos kérdést kell feltenni:
• A konyha legnagyobb kihasználtsága mellett mekkora kapacitású vízelvezető rendszerre van szükség?
• Hol kell elhelyezni a vízelvezetőt?
• Milyen vízelvezető rendszer lesz kompatibilis a többi rendszerrel, beleértve a padlóburkolatot, a zsírleválasztási megoldásokat és a csővezetékeket?
• A vízelvezető rendszer tervezése során figyelembe vették a higiénikus kialakítás alapelveit, amelyekkel megkönnyíthető a tisztíthatóság?

 

 

 

3. Mennyire szabható személyre az adott konyha igényei szerint a szennyvízkezelési rendszer?
Ha az étterem, nagykonyha különleges zsírleválasztó és vízelvezető rendszert igényel, akkor mindenképpen meg kell győződni arról, hogy a kiajánlott rendszerek specifikációja megfelel-e az ügyfél elvárásainak. Az ACO, mint az élelmiszeripari szektor zsírleválasztó, valamint vízelvezető rendszereinek tervezésében és gyártásában világelső vállalat, olyan egyedi megoldásokat kínál, amelyek lehetővé teszik a nagykonyhákat üzemeltetők számára az egyedi igények kiszolgálását és az egészséges konyhai környezet megteremtését.4. Mennyire lesz egyszerű az új rendszerek működtetése?
A nehezen kezelhető zsírleválasztó rendszerek és a nehezen tisztítható vízelvezető folyókák közvetlenül befolyásolják a konyhák, éttermek teljesítményét és higiéniáját. Termékeinket úgy terveztük, hogy könnyen telepíthetők és könnyen használhatók legyenek. Zsírleválasztó rendszereink teljesen automatizált tisztítási funkciókat is tartalmaznak. Online és személyes technikai támogatás és képzés is elérhető mind a tervező, mind az éttermi alkalmazottak, vagyis a napi üzemeltetést végzők számára. Mindezzel minimálisra csökkenthetők az üzemeltetési költségek, illetve egyúttal azt jelenti, hogy a konyhai infrastruktúra menedzselése helyett az üzemeltető az étel minőségére és étterme által nyújtott szolgáltatásra összpontosíthat.

 5. Milyen műszaki támogatást nyújt a vízelvezető rendszer és a zsírleválasztó gyártója?
Mindamellett, hogy a megfelelő zsírleválasztó és vízelvezető rendszert tervezze be az adott nagykonyhához, legalább ennyire fontos, hogy olyan termék- és rendszergyártóval dolgozzon együtt, aki megfelelő tudással és tapasztalattal rendelkezik az élelmiszeriparban és az élelemiszerfeldolgozás területén. Az ACO piacvezető zsírleválasztó és vízelvezető megoldásokat kínál, amelyek a vendéglátóipari vállalkozásokkal folytatott több éves együttműködésben szerzett tapasztalatokon alapulnak. Csapatunk projektspecifikus útmutatást nyújt a rendszerek tervezésével, telepítésével és üzembe helyezésével kapcsolatban. Garantáljuk a pótalkatrészek rendelkezésre állását, így biztosítva, hogy az éttermek eredményességét a szennyvízkezelő rendszer esetleges javítása során ne befolyásolja a költséges leállás.

 

 

Videó megtekintése:

https://www.youtube.com/watch?v=eUUWGiCQpkM

 

Forrás: Aco Magyarország Kft.

Utoljára frissítve: 2022. március 15. kedd, 19:41