Megérkeztek hazánkba is az AUX Evo hőszivattyúk

2023. február 02. csütörtök, 07:40

Különleges esztendőnek ígérkezik az idei év, többek között amiatt is, mert az ország egyik meghatározó klímaberendezéseket, klímatechnikához kapcsolódó szerelési anyagokat, valamint háztartásigép-alkatrészeket forgalmazó nagykereskedelmi vállalata, a Rotovill Kft. idén ünnepli fennállásának 30. jubileumát. Az évforduló jegyében a Rotovill Kft., mint az AUX légkondicionálók forgalmazója számos újdonsággal készül, ilyen újdonság az AUX Evo hőszivattyúk piaci bevezetése is.

 

Az AUX-ról érdemes tudni, hogy gyökerei egészen 1986-ig nyúlnak vissza, mára pedig éves 37 milliót meghaladó gyártási kapacitásával a világ 3 legnagyobb szereplőjének egyikévé nőtte ki magát a légkondicionáló gyártók piacán. Öt országban 11 gyártóbázissal és 5 fejlesztőközponttal rendelkezik, többek között Japánban. A cél változatlan, folyamatos fejlesztésekkel a megbízhatóság legmagasabb fokán innovatív funkciók széles tárházának biztosítása.

A Rotovill Kft. képviseletében az AUX mind a lakossági, mind pedig a kereskedelmi szegmensben rendre bővülő kínálattal van jelen. Kevesebb mint két év alatt egy teljesen új termékszegmensben is megveti lábnyomát a márka, ugyanis 2023. februárjától hivatalosan is elérhetőek az AUX Evo hőszivattyúk hazánkban is.

A hőszivattyúk bevezetésével a márka új szintre emeli a költség -és energiahatékony fűtési megoldásait, hiszen a kínálatban eddig is meglévő hűtő-fűtő légkondicionálók mellett a hőszivattyúk jelentik a legoptimálisabb megoldást az épületek fűtésére és hűtésére. A hőszivattyúk ugyanis rendkívüli energiahatékonysággal képesek ,,beszivattyúzni” a hőt a külső térből a belső térbe, alkalmasak használati melegvíz mellett fűtéshez és hűtéshez egyaránt a megfelelő hőmérsékletű vizet előállítani. Ezek a berendezések kifejezetten slágertermékek jelenleg, hiszen az energiaválság idején a hatékonyság a legfontosabb, amiben a hőszivattyúk járnak az élen.

 

 

 

Az Evo család jelenleg négyféle teljesítménnyel szerepel a Rotovill kínálatában, 8, 10, 12 és 16 kW-os verziókban. Mindegyik AUX Evo levegő-víz hőszivattyú split kialakításban R32 környezetbarát hűtőközeggel van töltve. A berendezésre jellemző a megbízhatóság, kiváló ár/érték arány, csendes működés és intelligens funkcióknak igen széles spektruma. Fontos kiemelni, hogy 65 fokos kimenő vizet akár -25 fok külső hőmérséklet esetén is képes előállítani a hőszivattyú.

A funkciókat tekintve kiemelendő továbbá, hogy minden Evo hőszivattyú integrált Wi-Fi modullal rendelkezik, ami lehetőséget ad a felhasználóknak a távoli vezérlésre. A távoli elérés tekintetében további hasznos tulajdonsága az Evo hőszivattyúknak, hogy a telepítő szakemberek modbusos kommunikációval közel 150-féle paraméteren keresztül lekérdezhetik a berendezés állapotát, vagy éppen módosíthatják a beállításokat.

Az AUX Evo rendelkezik smart grid kontaktus támogatással is. A funkció aktiválásával a berendezés képes fogadni a telepített napelemrendszer felől érkező jelet, ezáltal napsütéses időben teljes teljesítménnyel fűti a HMV tartály, így maximalizálva a napenergiából keletkező energia napközbeni tárolását. A napelemrendszerrel nem rendelkezőknek sem kell aggódni az fogyasztása miatt, hiszen az akár 5,22-es SCOP értékével az A+++ energiaosztályba tartozik.

 

 


 

 

Az AUX újdonsága számos érdekességet rejt még magában. A teljesség igénye nélkül, képes a helyiségtermosztáton beállított levegőhőmérsékletre is szabályozni, tud gázkazánnal bivalens üzemelni, a ,,szomszédbarát” csendes működésnek két fokozata is elérhető, továbbá van beépített gyors HMV és sterilizáló funkciója is a közel félszáz másik funkció mellett.

Az AUX Evo hőszivattyúkkal kapcsolatos részletek mellett tekintettel a hatalmas érdeklődésre, a telepítők akár online is jelezhetik esetleges vásárlási szándékukat az aux-magyarorszag.hu weboldalon.
A berendezést testközelből pedig akár a március 29-től április 2-ig megtartásra kerülő Construma Nemzetközi építőipari szakkiállításon is meg lehet tekinteni az A pavilonban a Rotovill 203C jelzésű standján.

 

Forrás: Rotovill Kft.

Utoljára frissítve: 2023. február 02. csütörtök, 20:07