Okosotthon – érzékelők és elemzési módszerek ötletverseny a Resideo-tól

2021. szeptember 17. péntek, 12:10

Verenykiírás
Ez egy egyedülálló lehetőség a jövő alakítására, biztosak vagyunk benne, hogy van néhány zseniális ötletetek, és bárcsak büszkék lehetnék Rátok, hogy elnyertétek a verseny fődíját.
Legyetek nyitottak, rugaszkodjatok el a megszokottaktól, és találjatok ki valamit, ami segíthet a Resideo-nak, hogy forradalmat hajtson végre lakossági termékeinek kínálatában.

 

A téma az érzékelők és az analitika
Milyen irányba fejlesszük termékeinket, hogy javítsuk a rendszerünk funkcionalitását, és nagyobb értéket nyújtsunk a végfelhasználóknak vagy a telepítőknek?
Milyen adatokat gyűjtsünk folyamatosan, és hogyan elemezzük azokat, hogy olyan eredményeket kapjunk, amelyeket ismét felhasználhatunk a rendszerünk funkcionalitásának javítására?
Ne ragaszkodjunk a jelenlegi lehetőségeinkhez! Nézzünk körül és gondolkodjunk!
UV-sugárzás? Okostelefonon mért szívverés? Az ajtónyitás sebessége? Ujjlenyomat-szűrés a termosztát vezérlőjén, hogy kiderüljön, ki állította el már megint? Hányszor nyitották ki a hűtőszekrényt? Mikor szokták általában lekapcsolni a villanyt? Hol töltik a végfelhasználók a legtöbb időt az otthonukban?

 

Nincsenek őrült ötletek
Regisztráljatok, alakítsatok csapatot, vagy küldd el jól kidolgozott ötleted egyedül, és segítsetek/segíts meghatározni az intelligens rendszerek jövőjét.
Szeretnénk kiemelni, hogy csak új ötleteket várunk, és kérjük, csak olyan ötletet küldjetek/küldj be, amely a verseny előírásait teljesíti.
Várjuk jelentkezésed, és a nevedet a díjazottak listáján!

 

Áttekintés
A Resideo a fogyasztói technológiák következő hullámának egyik éllovasa az okosotthonok területén. Innovatív, megbízható megoldások létrehozásának történelmével és mélyen gyökerező értékesítési csatornáinkkal küldetésünk, hogy olyan technológiát biztosítsunk, amely kényelmet, biztonságot és egyszerűséget biztosít a végfelhasználók otthonában.
A Resideo-nál egy olyan világot képzelünk el, ahol az otthonok és az épületek jót tesznek a bolygónak, ahol a technológia a mindennapi élet egyszerűsítése érdekében működik. Ebben a világban az emberek egészségesek, boldogok és biztonságban élnek.

 

Íme tehát a kihívás:
Hozz létre egy olyan IoT-eszközt, amely két vagy több érzékelő technológiát használ, amelyek értéket teremtenek a lakás- és háztulajdonosok vagy a lakás- és háztulajdonosokat kiszolgáló szakemberek számára! Ez a kétfázisú esemény a legjobb ötleteket és prototípusokat megvalósító csapatokat legalább 23.500 dollárnyi pénzdíjjal jutalmazza (lásd a feltételeket). A globális innovátorok számára remek lehetőség nyílik arra, hogy a Resideo vezetőivel és technológiai csapataival kapcsolatokat építsenek ki.

 

TEMATIKA


Érzékelő technológiák
• A Resideo világelső a biztonsági, a védelemi és a kényelmet biztosító termékek lakossági piacra történő bevezetésében, és ebben az érzékelő-technológiák kritikus szerepet játszanak. A végfelhasználók kényelmét biztosító termosztátok a készülékben lévő és a lakásban elhelyezett érzékelők segítségével mérik a hőmérsékletet, a páratartalmat és más környezeti jellemzőket. A biztonsági érzékelők érzékelik, ha egy ablakot vagy ajtót kinyitnak, egy ablakot betörnek, illetve észlelik a mozgást. A levegőminőség-érzékelőket a légszűrő rendszerek optimalizálására és
felügyeletére telepítik.

• Ezen rendezvényen az érzékelő-technológiák olyan újszerű kombinációit keressük, amelyek bármilyen formában értéket jelenthetnek a lakás- és háztulajdonosok vagy.
lakás- és háztulajdonosokat kiszolgáló szakemberek számára.

• Olyan érzékelőkkel kapcsolatos ötleteket keresünk, amelyek a kényelemmel, biztonsággal, védelemmel, energiahatékonysággal, víztakarékossággal, környezeti fenntarthatósággal, prediktív/megelőző karbantartással (a berendezések működési vagy karbantartási költségeinek csökkentése) vagy az otthon bármely más aspektusával kapcsolatosak.

• Bármilyen érzékelési mód megengedett - a megszokottól a bonyolultabbig. Az egy egységben lévő két érzékelő modalitás is megengedett (pl. egy hőmérséklet- és páratartalom-érzékelő ugyanabban a készletben két érzékelőnek számít).

• Az érzékelők lehetnek környezeti, optikai, képalkotó, inerciális vagy bármilyen más, bármilyen kombinációban használt érzékelők.

• Az érzékelők elhelyezésére vagy elosztására vonatkozóan nincsenek megkötések. Lehetnek egyetlen eszközben vagy két vagy több eszköz között elosztva.

• A weboldalon a 'Partners' fül alatt értékes információkat találsz a Resideo számos érzékelő-beszállítójáról, partneréről. Javasoljuk, hogy tekintsd át ezt a részt, és fedezd fel a partnereink által nyújtott szolgáltatásokat és támogatást. Ne feledd, a megoldás nem korlátozódik ezekre a beszállítókra. Az érzékelők bárhonnan beszerezhetők.

 


Elemzési módszer
• Mivel két vagy több érzékelő technológia használatát kérjük, ez azt jelenti, hogy valamilyen elemzési formára lesz szükség ahhoz, hogy a több érzékelőtől származó információkat értékteremtő javaslatban egyesítsük.

• A verseny fontos eleme, hogy milyen jellegűek ezek az elemzések, és hogy milyen újszerű megközelítést alkalmaznak az érték levezetésére.

• Az analitika jellegére vonatkozóan nincsenek korlátok vagy megkötések. Lehetnek edge-alapúak, felhőalapúak vagy ezek bármilyen kombinációja. Lehetnek állapot alapú algoritmusok vagy mesterséges intelligencia alapú hálózatok. Futtathatók CPU-kon vagy GPU-kon.

 

Lakás- vagy Háztulajdonos
• A végfelhasználó az elsődleges érdekelt fél. A versenyen feltalált eszköz vagy eszközök nagy valószínűséggel az Ő otthonukban és/vagy otthonuk körül lesznek elhelyezve.

• A tulajdonos számára az érték bármilyen formában megjelenhet. Lehet, hogy az eszköz segít biztonságosabbá, kényelmesebbé tenni az otthonukat, vagy lehetővé teszi, hogy az otthonuk energiatakarékosabb legyen. Lehet, hogy javítja a belélegzett levegő, vagy az elfogyasztott víz minőségét. Lehet, hogy csökkenti az otthonuk üzemeltetési vagy fenntartási költségeit. Lehet, hogy hatékonyabbá, egyszerűbbé teszi a főzést. Növelheti a készülékek értékét. Biztonságosabbá teheti az otthonukat a háziállatok számára. Jobb szomszédokká teheti őket. Növelheti az otthonuk értékét. Vagy egyszerűen csak szórakoztató lehet. Bármi lehet.

 

Szakember
• Minden ingatlantulajdonos időről időre szakemberekre támaszkodik otthonának karbantartásában. És tudjuk, hogy a tulajdonosok többsége a helyi szakemberekhez fordul, mert azok szakértelemmel rendelkeznek az otthonuk főbb hálózatainak/rendszereinek (pl. levegő, víz, energia, biztonság) telepítésében és karbantartásában. A verseny győztesének ötlete egy olyan eszköz lehet, amely segíti a Szakembereket abban, hogy értéket nyújtsanak az ingatlantulajdonosoknak.

• Ilyen lehet például a házban a HVAC-rendszert telepítő vagy karbantartó szerviztechnikus, a medence karbantartója, a kertész vagy a szervizes

• Az ingatlantulajdonsokat kiszolgáló szakemberek másik csoportja azok, akik új otthont építenek valakinek. Ebben a lakóépület-újépítési szegmensben a tervezők és a kivitelezők lehetnek a verseny fókuszában.

• A nyertes ötlet lehet egy olyan eszköz, amelyet a szakember a munkája végzéséhez magával visz, vagy egy olyan eszköz, amelyet az otthonában lévő eszközzel együttműködve hordoz. Lehet egy olyan eszköz is, amely mindig a végfelhasználó otthonában van és információt szolgáltat a szakembernek.

 

Díjazás
Az első fázis nyereményei – összesen 6.000$

 

Fődíjak
1. Helyezés összesítésben 10.000$
2. Helyezés összesítésben 5.000$
3. Helyezés összesítésben 2.500$

 

Tudj meg többet, és regisztrálj az alábbi weboldalon: Smart Home – Sensors and Analytics Hackathon

 

Utoljára frissítve: 2021. október 24. vasárnap, 13:10