Automatizáció előnyei a hűtéstechnikában 2. Kiemelt

2022. máj. 01. vasárnap, 17:14

A korszerűsített technológia bár elérhető, a fejlesztések nem állhatnak meg a hűtéstechnikánál. Erre ad bizonyosságot a Testo újdonsága: a testo 560i hűtéstechnikai mérleg.
A hűtéstechnikai szakemberek számára azonban nem csak a mérések jelentenek időigényes folyamatot. A mérések közbeni kiegészítő tevékenységek, amik meghosszabbítják a folyamatot, ennél is több időt ölelnek fel.  Az új testo 560i hűtőközeg-mérleg intelligens szelepével és szabadalmaztatott algoritmusával könnyebbé és pontosabbá teszi hűtőrendszerek és hőszivattyúk feltöltését, mint valaha.  Megbízhatóságának köszönhetően jelentős idő takarítható meg, hiszen a feltöltési folyamat lerövidül. A manuális folyamat során ismétlődő feladatok újbóli lezajlására volt szükség. Ilyenkor a mérleg bekapcsolását követően csatlakoztatásra kerülnek a tömlők. A hűtési értékek ellenőrzését követően megkezdődik a feltöltés, a folyamatos ellenőrzés és az értékek stabilizálása. A még pontosabb eredmény érdekében a feltöltésen, ellenőrzésen és az értékek stabilizálódásán többször is végig kell futni. Ez a folyamat ilyen módon akár 8-10 lépésből is állhat.

 

  

A Testo megoldása ezzel szemben egy automatikus folyamat lehetőségét kínálja a hűtéstechnikai szakemberek számára. A mérleg és a szervizcsaptelep bekapcsolását követően csatlakoztatásra kerülnek a tömlők. Különféle célparamétereket határozhat meg: túlhevítést, utóhűtést, vagy a hűtőközeg súlyát. Egyszerűen kiválasztja a megfelelő menüt a Testo szervizcsaptelepen vagy a testo Smart alkalmazásban, megadja a célértéket, a szeleppel ellátott mérleg pedig teljesen automatikusan gondoskodik a többiről. Amikor a feltöltés megtörtént, az adatok ellenőrzésre, tárolásra és dokumentálásra kerülnek. Pontos, hatékony és megbízható technológia. A testo 560i emellett nem csak tudásban, hanem egyéb jellemzőiben is kiváló választás.  Kialakítása robusztus, IP54 védelemmel ellátott, azonban keskeny, kis méretű, texturált gumi felület gondoskodik a henger biztos tartásáról. Beépített hordozófogantyújának és hozzá tartozó hordtáskájának köszönhetően könnyedén szállítható.
Hosszú akkumulátor-élettartamával pedig akár 70 órán keresztül is alkalmazható, valamint automatikus leállítás funkciójával elkerülhetők a váratlan lemerülések is.

 

 

A mérleg kompatibilis a Testo szervizcsaptelepek jelenlegi, testo 557s/550s/550i generációjával és a testo Smart alkalmazással. Az alkalmazás segítségével azonban a mérleg a Testo szervízcsaptelepek előző generációjával is használható (testo 557/550). A szervizcsaptelepekkel, illetve a Smart alkalmazás segítségével távolról is vezérelhető, így a feltöltési folyamatot könnyedén nyomon lehet követni. A mérleg közvetlenül a készülékre küldi az adatokat, így a dokumentáció és jelentések készítése az ügyfelek számára is egyszerűen elvégezhető a Smart App segítségével.
A Testo digitális szervizcsaptelepek és a testo 560i tehát kiváló választás azok számára, akik törekszenek munkájukban a pontosságra, időhatékonyságra és professzionális szakember képét szeretnék mutatni ügyfeleik számára.

További információk a weboldalon