Automatizáció előnyei a hűtéstechnikában Kiemelt

2022. április 15. péntek, 19:46

 

A hűtéstechnikai szakemberek eszközválasztása nagy jelentőséggel bír a hűtéstechnika világában. Az analóg mérési megoldások bár megfizethetők és a célnak megfelelnek, számos szempont esetén az újabb, automatizált technológia jobban megfelel a modernebb igényeknek. Ilyen többek között a pontosság, a praktikusság – mint kényelmi szempont-, valamint a hatékonyság, legyen szó időről vagy energiáról.

A Testo több mint 20 éves szakértelemmel gyárt és fejleszt hűtéstechnikai mérőműszereket, melyek között kiemelkedőek egyrészről az okos, digitális szervizcsaptelepek, valamint új termékként debütált a Testo hűtéstechnikai mérlege is, ami egy új szintet jelent a hűtéstechnikusok számára. A Testo műszerkínálata emellett széles körben egészíti ki az épületgépészeti szakemberek további munkáját is.

A Testo szervizcsaptelep kínálatában megtalálható testo 550s egy 2-utas, digitális kijelzővel rendelkező mérőműszer, amely részben hagyományos elemekhez kanyarodik vissza. Bár a kijelző digitális, a kijelzőn analóg mérőóra jelenik meg és jelzi a mért értékeket. A mérőóra mellett az adatok számszerűen is láthatók, így a hagyományos védjegyei mellett a pontosság is új szintre emelkedett.

 

 

 

 

A mérőműszer belseje, mint például a menürendszere letisztult, egyszerűen használható, míg külleme -azaz a mérőműszer háza robusztus, strapabíró és több módú rögzítést is lehetővé tesz.  A testo 550s nem csak a munka elvégzésében könnyíti meg a szakemberek feladatát, hanem a vele együtt használható kiegészítők az időigényesség csökkentésében is nagy szerepet játszanak.  A használt eszközök palettája a teli szerszámosládáról akár néhány eszközre is lecsökkenhet. A mérőműszerhez csatlakoztatható érzékelők egyrészről hagyományos módon, vezetékesen, valamint okos megoldásuknak köszönhetően vezeték nélkül is csatlakoztathatók. A testo Smart App segítségével Bluetooth-on keresztül okostelefonnal szinkronizálható a műszerrel, valamint az említett Bluetooth kapcsolódás segítségével további Testo okos érzékelőket és mérőműszereket is összekapcsolhat vezeték nélkül. Ilyen mérőműszerek a testo 552i vákuumos érzékelő, vagy a testo 115i csőhőmérsékletmérő. A testo 115i csipeszes csőhőmérsékletmérő műszerrel vezeték nélkül tudja mérni az előremenő és visszatérő csővezetékek hőmérsékletét akár nagyobb távolságból is. A testo 552i vákuum érzékelővel a finom vákuum értékét széles intervallumon, 20.000 mikronig is mérheti – a Smart App segítségével akár 150 méterről. Extra termékelőnyként említhető, hogy a műszerben meglévő hűtőközegeket egyszerűen személyre szabhatja igény szerint, illetve a hűtőközegek automatikusan frissítésre kerülnek, így azt már csak hozzá kell adnia a felhasználónak.

 

 

 

 

A testo 557s a testo 550s „nagytestvéreként” említhető. A testo 557s esetén bár a műszaki paraméterek megegyeznek, ez a mérőműszer már 4 utas csatlakozással bír. A beüzemelési munkálatok során ez praktikusabb, hiszen nem szükséges a tömlőket leválasztani, és kicserélni, ezáltal csökken a hűtőközeg veszteség mértéke is.

A testo 557s szettekhez tartozik egy finom vákuum mérő műszer is, a testo 552i, ami a testo 550s esetén csupán választható kiegészítőként van jelen.  Amellett, hogy a testo 552i a szervizcsaptelepek mellett alkalmazható, a testo Smart Probes termékcsaládban egyedülálló műszerként is megállja a helyét. Kábel nélküli kivitele leegyszerűsíti a munkát, hiszen könnyedén tudja csatlakoztatni a rendszerhez.

 

 

További információ a Testo weboldalán.