Rovat: Rövid hírek

Kevés energiahatékony ingatlan van Magyarországon Kiemelt

2022. szeptember 23. péntek, 11:09

2016 óta 12 szintű energetikai besorolást kell alkalmazni az ingatlanok energetikai állapotára, az elmúlt évek intenzív felújítási, korszerűsítési hullámától függetlenül az ingatlanok mintegy 10 százaléka tekinthető kimagasló energiahatékonyságúnak.

Többek között erről is ír a portfolio.hu annak kapcsán, hogy a közeledő tél és a drasztikusan csökkentett rezsiár-támogatások miatt megvizsgálták a hazai ingatlanok energiahatékonyságát.

„Egyedül a BB kategória aránya mutat jelentősebb pozitív változást, amiben feltételezhető, hogy az is szerepet játszott, hogy már az újépítésű ingatlanokra vonatkozó szigorúbb energetikai előírások életbe lépése előtt is a CC kategóriából ebbe az irányba mozdultak el a beruházók” – mondta a portálnak Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője.

Érdekesség, hogy a legmagasabb, AA++ – BB energetikai besorolású ingatlanból Pest, Győr-Moson-Sopron, Fejér, Vas és Hajdú-Bihar megyékben található a legtöbb (10,7-23,9% között), míg pl. Borsod-Abaúj_zemplén és Békés megyékben a lakóingatlanok mindösszesen 2,8 s 2,4 százaléka tekinthető energiahatékonynak.
 

További adatok és információk a cikkben, ide kattintva olvashatók.

Utoljára frissítve: 2022. szeptember 23. péntek, 11:14