Rovat: Rövid hírek

Félidőhöz ért az épületgépész felelős műszaki vezető és műszaki ellenőr tanfolyam Kiemelt

2022. június 20. hétfő, 07:59

Az Építéstudományi Egyesület a Magyar Mérnöki Kamarával együttműködve 2022 februárban a kivitelezésben és üzemeltetésben dolgozó épületgépész mester szakmunkások, technikusok, mérnökök részére 196 órás továbbképzést indított.
 

Témakörök:

  • épületgépészeti korszerű rendszertechnika,
  • termékek és szereléstechnológia,
  • MERKAPT, SCHAKO, ELCON, FAIRTECH technológiai bemutatók,
  • vezetéstechnika,
  • vállalkozás-gazdaságtan,
  • vállalkozás, kivitelezés irányítás, üzembe helyezés,
  • üzemeltetés, kereskedelem.


A tanfolyamon épületgépészeti gyakorlattal rendelkező gépész, elektromos, építész szakemberek is részt vehetnek.

Az első félévben 17 résztvevő csatlakozott, akik kb. azonos arányban a tervezés, a kivitelezés, illetve a beruházás és üzemeltetés területéről érkeztek. Végzett épületgépészek, átlag életkoruk kb. 35 év, mindannyian rendelkeznek kivitelezési ismeretekkel.

Az első félévben aktualizáltuk a rendszertechnikai ismereteket, foglalkoztunk az alapvető szereléstechnológiai ismeretekkel. A félévet két napos bentlakásos vezetéstechnikai képzéssel zártuk. A sikeres vezetéshez nélkülözhetetlen ismereteket, készségeket kísérlünk meg pótolni.

Témaköreink az önismeret, képesség, képzettség, munkatársak kiválasztása, feladat delegálás, együttműködés, kommunikáció, motiváció, folyamat szervezés voltak.

A szeptember 9-én kezdődő második félév témái a vállalkozás-gazdaságtan, a kivitelezés előkészítése, lebonyolítása, méréstechnika, kereskedelem és karbantartás lesznek. Az évet vizsgafeladat készítésével zárjuk. A résztevevők sikeres végzés esetén kivitelezés irányítására vonatkozó alkalmasságukat tanúsító ÉTE-MMK oklevelet kapnak. 

A tanfolyamot ez év őszén 2023 évre is meghirdetjük minden egyes szakmai fórumon.

A tanfolyam helyszínei: 

Az előadások tervezett helyszíne Johnson Controls International Kft székháza: Budapest IX. Gubacsi út 6b/1. (Megközelítés gépkocsival a Külső Mester utca felől, az épület a víztoronynál van, a parkírozó az épület mögött. Tömegközlekedéssel az 51-es villamossal a Hentes utcáig, és onnan már látszik az épület, és az oda vezető út.)

A gyakorlati foglalkozásokat cégek bemutató termében, laborjában, illetve szerelési helyszíneken tartjuk, amit a tanfolyam során közlünk.

Jelentkezés: 

Előzetesen is lehetséges az Építéstudományi Egyesület koordinátoránál elektronikus levélben (Rébay Lajos Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.,) a jelentkező neve, telefon száma, e. levél címe, a munkáltató neve, adószáma és számlázási címe megjelölésével. A jelentkezést visszaigazoljuk, megküldjük a részletes órarendet, témavázlatokat.

Tájékoztatás         

ÉTE: Rébay Lajos tanfolyam-szervező 0036-20 931 66 00

Bővebben: https://www.e-gepesz.hu/hirek/18452

                   Facebook: Épületgépész kivitelező tanfolyam - FMV, ME

                   Facebook:  Rébay Lajos

A  tanfolyam időpontja és költsége

A tanfolyam két féléves, összesen 196 óra, február-május, illetve szeptember-november hónapokban minden második héten péntek és szombat napokon. Az órarendet az őszi hirdetéskor fogjuk közölni. A 2022 évi órarend: http://www.epgeponline.hu/lapszamok/szam/2021/9 . honlapon található.

A tanfolyam teljes (a két félév) költsége 2022-ben 560.000,- Ft+ÁFA/fő volt.

Utoljára frissítve: 2022. június 20. hétfő, 08:08