Rovat: Rövid hírek

Dropson – Innováció a vízkezelésben Kiemelt

2022. máj. 01. vasárnap, 17:50

Mindannyian találkoztunk már vízkő okozta problémákkal az otthonainkban. A vízben különböző szuszpendált ásványi anyagok találhatók, mint például magnézium és kalcium. Ezeknek a kristályoknak a felhalmozódása komolyan károsíthatja a csövek és háztartási berendezések állapotát. Megoldást jelenthetnek a hagyományos vízlágyítók, melyek az ioncserélés elvén megkötik ezeket az oldott ásványi anyagokat, azonban így jelentős mennyiségű nátrium kerül a csőrendszerbe, ezáltal az ivóvízbe. A háztartási vízlágyítók nagy helyigényűek, csatornavíz elvezetést igényelnek, emellett rendszeres karbantartás során sót kell utántölteni, ami akár a szerelvények korrózióját is okozhatja hosszútávon.

 

 

 


A Dropson központi vízkövesedés gátló készülékek kiváló alternatívát nyújtanak azokban az esetekben, amikor egy karbantartásmentes, környezetbarát és kis helyigényű készülékre van szükség. Működési elve a fizikai vízkezelés, ahol először a Dropson örvénykamráiban a csővezetékekre jellemző lamináris áramlást turbulenssé alakítja. A turbulensen áramló víz áthalad a Dropson elektromágneses kezelőcelláin, ahol a mágneses impulzusok hatására a szuszpendált ásványi anyagok kristályosodása valósul meg. A Dropson megelőző hatással bír, mivel a kialakult mikrokristályok homogén szerkezetűek és formájúak, ezért nem tudnak lerakódni, keresztülfolynak a csővezetékeken és háztartási berendezéseken. A kalcium-karbonát krisztallizációjakor egy szénsav molekula keletkezik, aminek köszönhetően fokozatosan feloldhatja a már meglévő vízkövet. A víz kalcium-karbonát egyensúlya további kezelés nélkül korlátozott ideig áll fenn, ez a gyakorlatban 100 órát jelent, amit egy visszakeringető kör segítségével növelhetjük. A víz hőmérsékletének emelkedésével (max. 80° C) a kialakult mikrokristályok felbomlanak, ezért a meleg vizes alkalmazás csak szekunder fűtési körökben lehetséges.
Háztartási alkalmazások mellett, ipari készülékek is megtalálhatók a termékcsaládban, ahol a Dropson szoftverével tudjuk méretezni a szükséges rendszereket. A készülék energiafogyasztása elhanyagolható, valamint a termék minősége miatt sem kell aggódnunk, hiszen egy EU-n belül készült terméket választottunk, mely minden fontosabb minőségirányítási szabványnak megfelel és a nemzetközi engedélyek mellett magyarországi engedéllyel is rendelkezik.

A Dropson egy gazdaságos és költséghatékony megoldást jelent, amivel vegyszermentesen növelhetjük a készülékek élettartamát és energiát takaríthatunk meg. A Dropson egy környezetbarát megoldás a vízkő ellen, nem változtatja meg a víz természetes összetételét, így alkalmas emberi fogyasztásra, állatok itatására és öntözésre is. A Dropson a fenntartható vízkezelés innovációja.

 

További információ a www.dropson.hu weboldalon

vagy írjon emailt az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre

Utoljára frissítve: 2022. máj. 01. vasárnap, 18:00