Rovat: Rövid hírek

Resideo: Víz Világnapja, fenntartható vízgazdálkodás Kiemelt

2022. március 16. szerda, 19:32

A Resideo és a Politecnico di Milano egyetem már második alkalommal rendezi meg közösen a „Smart Water – Fenntartható Vízgazdálkodás” nevet viselő eseményét. Március 22-én a víz világnapja alkalmából neves szakértők beszélnek majd a vízkészletekkel való gazdálkodás fenntarthatósági lehetőségeiről és az iparágban működő vállalatok legfontosabb kihívásairól.

Az angol nyelvű konferencia előadói nemzetközi szakemberek, akik megosztják globális szintű innovációs megközelítésüket és esettanulmányaikat a résztvevőkkel, illetve konkrét intézkedéseket javasolnak a lakossági szektor vízgazdálkodásának és felhasználási módjainak javítására, fenntarthatóbbá tételére.


A konferencia célja a fenntartható vízgazdálkodási megoldások népszerűsítése mellett, hogy segítse azokat a vállalatokat, melyek túlzott fogyasztást, vízszivárgást, vagy vízgazdálkodási nehézségeket tapasztalnak, esetleg az EU által meghatározott fejlesztési irányelvekkel kapcsolatos akadályokba ütköznek.

A Resideo több mint 75 éves tapasztalattal rendelkezik az európai vízgazdálkodási piacon. Hiszünk abban, hogy a hatékony, megbízható vízgazdálkodási berendezések kulcsszerepet játszanak egy fenntarthatóbb jövő kialakításában. A „Smart Water” konferenciára azért hívtunk meg nemzetközi szakértőket, hogy bárki számára elérhetővé tegyük a legújabb információkat és jelenlegi trendeket” – fogalmaz Bognár Gábor a Resideo regionális kereskedelmi vezetője.

A konferencia március 22-én, 15 órakor kezdődik és online is közvetítik majd. A részvétel mindenki számára ingyenes, de előregisztrációhoz kötött, melyet ezen linken lehet megtenni.

Az előadók és témáik

  • Piet Dircke, az Arcadis éghajlati alkalmazkodásért felelős nemzetközi igazgatója: "A befektetés fontossága a klímatűrő képesség területén"
  • Renzo Rosso, a Politecnico di Milano professzora: "A jövő kihívásai a víz-ciklus kezelésben"
  • Andrea Cominola, a Technische Universität Berlin egyetemi adjunktusa: "Digitális átalakulás és vízigény-kezelés a nagyvárosok vízbiztonságának érdekében"
  • Mauricio Cardenas, a Studio Cardenas Conscious Design alapítója, építészmérnök: "Víz és bambusz: stratégiai természeti erőforrások a fenntartható jövőért"

Az eseményt Erin Woodward a Resideo globális fenntarthatósági vezetője zárja, és bemutatja az Resideo fenntarthatósággal kapcsolatos megközelítését.