Rovat: Rövid hírek

Új piacokon növekszik a HAJDU, de egyre nehezebb feladat a humánerőforrás-fejlesztés Kiemelt

2021. október 25. hétfő, 13:18

Jelentős fellendülést hozott a HAJDU cégcsoport néhány vállalata számára a koronavírus időszaka, miután a belső piacuk mellett hasonló mértékben nőtt a külföldi keresletük is, és folyamatosan keresnek új munkavállalókat is.

 

Az elsősorban bojlereket gyártó cég 6,5 milliárd forintos árbevételével a bázisukat 32 százalékkal, az időarányos terveredményeiket pedig több mint negyedével haladták meg az év első 6 hónapjában. A növekedés okai között szerepel, hogy az egyik legnagyobb piaci régiójuk, a német stagnált ugyan, viszont a francia és az orosz kiemelkedő mértékben emelkedett - írja a napi.hu.

A számottevő növekedés mellett ugyanakkor a cégcsoporthoz tartozó Hajdusági Ipari Zrt. és az Autotechnika Ipari Zrt. több embert keres üres pozícióikra, azonban a munkavállalók létszámának felduzzasztása, valamint a megfelelő szakemberek megtalálása is problémát jelent.

Az elmúlt egy évben mintegy 100 fővel nőtt a dolgozói állományuk, valamint jelenleg is körülbelül még ugyanennyi munkavállalókat keresnek – számlezte a gazdasági hírportál a dehir.hu-t.

Utoljára frissítve: 2021. október 25. hétfő, 13:22