Rovat: Rövid hírek

Testo 440 a többfunkciós, digitális mérőeszköz Kiemelt

2020. július 15. szerda, 10:28

A szellőztető rendszerek optimális beállításához és a különböző klímaparaméterek hatékonyan és biztonságos méréséhez manapság elengedhetetlen egy többfunkciós, precíz érzékelőkkel felszerelhető, digitális mérőeszköz használata.

A testo 440 klíma- és légtechnikai mérőműszer egyaránt hasznos segédeszköz a klíma- és szellőztető rendszerek beállításához, valamint a levegőminőség meghatározásához. A többfunkciós mérőkészülék lehetővé teszi a különböző klímaparaméterek – például a CO₂, a páratartalom, a levegőhőmérséklet és az abszolút nyomás – megbízható és pontos meghatározását. A különböző opcionális érzékelők csatlakoztatási lehetőségének köszönhetően különböző klímatényezők határozhatók meg. A műszerben előprogramozva található többek között térfogatáram mérés, fűtési-/hűtési terhelés, penész előrejelzés vagy akár Prandtl-csöves mérés, és turbulencia fok mérése.

 

 

A mérőműszer automatikusan számolja a térfogatáramot a csatornákban és a kimeneteken (a csatorna paramétereinek bevitelével és az áramlási sebesség mérésével). További kiegészítővel (mérőtölcsér) egyszerűsített térfogatáram mérés végezhető anemosztátokon. Nagy légáramlási sebesség vagy erősen szennyezett áramlás esetén Prandtl-csöves méréssel végezhető a térfogatáram számítása.
A testo 440 minden Bluetooth®-os markolattal csatlakoztatott érzékelőt automatikusan felismer, így mind szellőzőcsatornákban, mind kimeneteken végzett méréshez kapcsolódó paraméterek vezeték nélkül is mérhetőek és dokumentálhatóak.

 

 

 

Egyszerre akár 3 érzékelő is csatlakoztatható: egy Bluetooth®-os érzékelő, egy kábeles érzékelő, és egy hőmérséklet érzékelő K típusú hőelem csatlakozóval. A digitális érzékelők széles választéka elérhető akár vezetékes, akár Bluetooth®-os markolattal.
Beépített memóriájának köszönhetően a hosszú ideig tartó mérések elvégzése, és az adatok számítógépre történő átvitele is lehetséges.
Továbbá a mérési jegyzőkönyv a megfelelő Bluetooth®-os nyomtató segítségével helyben ki is nyomtatható.

Termékről további információk elérhetőek az alábbi honlapon:
https://www.testo.com/hu-HU/felhasznalasi-teruletek/klima

Utoljára frissítve: 2020. július 15. szerda, 14:05