Rovat: Rövid hírek

Red Dot díjat kapott az ACO Voronoi rács Kiemelt

2020. máj. 22. péntek, 11:33

Az ACO Self termékcsaládba tartozó rács ránézésre véletlenszerű, geometrikus formákat mutató elrendezése és az így létrejövő egyedi dizájn mögött tudatos tervezés áll, amelyet a természet szépsége ihletett. A mintázat visszaköszön többek között a zsiráf foltjaiban, a szitakötő szárnyain, de hasonló látványban lehet részünk, amikor a kiszáradt földre vetünk egy pillantást. Az organikus mintának köszönhetően a rács kiválóan illeszkedik az épített és a természetes környezethez is.

 

 


Red Dot díj

 

A francia tervező, Franc Magné tudatosan olyan megoldást keresett, amelyben tetten érhető a természet. „Mint tervezőnek, az ACO-projekt valódi kihívást jelentett számomra. Különösen érdekes volt belemerülni ebbe a mindennapi tárgyba, amelynél általában a műszaki fejlesztéseket priorizálják a formatervezési elvárások helyett. A projekt során végül esztétikai, műszaki és fenntarthatósági szempontokat is figyelembe vettünk” – mondta el Franck Magné.

 

   

ACO Voronoi rács beépítve


Az öntöttvas alapanyagnak köszönhetően a rács korrózióálló és robusztus. Speciális bevonatából adódóan ellenáll az időjárás hatásainak és megtartja színét. Számtalan vízelvezetési igény megoldható használatával, legyen szó kertekről vagy városi tájépítészetről, ugyanis személygépkocsival is terhelhető.

 


Az ACO Voronoi rácsa garázs előtt beépítve

 

Mivel a vízelvezető rendszer látható eleméről van szó, ezért ez a rács hangsúlyos eleme lesz az épületnek vagy a kertnek és ezek környezetének.

A nemzetközi Red Dot díjat több mint hatvan évvel ezelőtt hozták létre. A díjért három kategóriában: termékdizájn, kommunikációs dizájn és dizájnkoncepció versenghetnek a vállalatok. A nevezettek közül egy specialistákból álló zsűri választja ki a legjobbat. A 6.500 pályázó közül idén az ACO Voronoi rácsa nyerte el a Red Dot 2020 termékdíjat.

Utoljára frissítve: 2020. máj. 22. péntek, 11:58
Címkék: