Rovat: Rövid hírek

Mérnöki teljesítményeket és életműveket díjazott a Mérnöki Kamara Kiemelt

2020. március 11. szerda, 08:07

A Magyar Mérnöki Kamara elnöke, Nagy Gyula március 9-én adta át a Duna Palota Színháztermében a Kamarai idei kitüntetéseit a kiemelkedő mérnöki teljesítmények és a nagyszerű életművek elismeréseként.


Az 1924-ben alapított Budapesti Mérnöki Kamara első elnökének tiszteletére és emlékezetére elnevezett Zielinski Szilárd Díjat idén töbek között Tuczai Attila gépészmérnök, klímatechnikai-szakmérnök kapta.
Tuczai Attila a Veszprém megyei Mérnöki Kamara tagjaként munkáját felelősségteljesen végezve vezeti az épületgépész szakcsoportot. Számos kórház és egészségügyi intézmény gépészeti tervezése mellett– a teljesség igénye nélkül - olyan emblematikus épületek kötődnek nevéhez, mint a Herendi porcelánmanufaktúra, a Veszprém Aréna vagy a Hangvilla – áll az indoklásban.

Az MMK Tiszteletbeli Mérnöki Kamara Tag címet adományozott mások mellett Vinkler Károly okleveles hűtőipari mérnök részére egy nemzetközi együttműködésben kifejlesztett új, hidraulikai méretező program adaptálásáért és nemzetközi használatóságának megteremtésért, elterjesztéséért.

Utoljára frissítve: 2020. március 11. szerda, 08:15
Címkék: