Rovat: Rövid hírek

Albatros2 demo falat kapott a PTE Épületgépészeti Kara Kiemelt

2019. december 03. kedd, 10:22

A Siemens BP HVAC Épületautomatizálási üzletága elkötelezett támogatója a szakirányú oktatási intézményeknek, melynek keretében már számos oktatási programot tartottak illetve különféle oktatási célokat szolgáló demo eszközöket adtak a hazai oktatási intézményeknek.

 

 

 

 

Ezen hosszútávú és sikeres együttműködési tevékenység legújabb elemeként az idei év novemberében került átadásra a pécsi PTE MIK Épületgépész- és Létesítménymérnöki Tanszék részére egy működő Albatros2 fal. A bemutató eszköz segítségével a manapság igen gyakori több hőtermelős rendszerek korszerű és hatékony szabályozását/működtetését tudják tanulmányozni a főiskola hallgatói. A demo rendszer szilárd tüzelőanyagú kazán, napkollektor és hőszivattyú hőtermelőket tartalmaz, melyek összehangolt működtetését tudja demonstrálni. A hőfogyasztói oldalon szivattyús és keverőszelepes körök, valamint HMV-készítés és medence fűtés egyaránt helyet kapott. Az intézmény oktatói és tanulói akár a helyszínen, akár távolról képesek a rendszer elérésére, mivel web-szerverrel is felszerelt az eszköz, így a többféle jogosultsági szinttel rendelkező felhasználók egy távoli számítógépről  - akár a kollégiumi asztaluknál ülve -  el tudják végezni a rendszer működtetéséhez és elemzéséhez kapcsolódó feladatokat.

 

 

 

 

 

A rendszert a Siemens képviseletében Medveczky András ágazat igazgató adta át, az átvevő pedig a PTE képviseletében Kondor Tamás általános dékán helyettes, az Épületgépészeti tanszék képviseletében pedig Baumann Mihály egyetemi adjunktus, illetve Eördöghné Dr. Miklós Mária egyetemi docens – szakfelelős - volt. Az előkészítési munkában a Siemens részéről Szűcs Péter és Várföldi Róbert vettek részt, akik az átadás után gyakorlati órát tartottak az épületgépész hallgatóknak a tanszék meghívására.

 

Forrás: Siemens

Utoljára frissítve: 2019. december 03. kedd, 10:42