Rovat: Rövid hírek

Újjáalakult a Gázipari Műszaki Szakbizottság

2017. április 25. kedd, 14:25

Az elmúlt év végén két delegáló tagszervezet új képviselőt jelölt az MBSZ-t gondozó és fejlesztő, valamint gázipari szakmai kérdéseket illetően a Nemzetgazdasági Minisztérium munkáját támogató szakbizottságba. Emellett a minisztérium április 10-i hatállyal új taggal is bővítette a bizottságot.

Az újjáalakult Gázipari Műszaki Szakbizottság:

Budapest Főváros Kormányhivatala (új tag)
Képviselő: Pletser Emil

Földgázelosztási Együttműködési Fórum
Képviselő: Berkes Gábor

Magyar Épületgépészek Szövetsége
Képviselő: Gyárfás Attila

Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesülete
Képviselő: Kardos Géza

MMK Gáz- és Olajipari Tagozat
Képviselő: Blazsovszky László 

Magyar PB – Gázipari Egyesület
Képviselő: Fábián Lajos Tamás

A szakbizottság tagjai az alakuló ülésen megválasztották a bizottság új elnöklét és alelnökét:
Elnök:   Blazsovszky László                                                  
Alelnök: Berkes Gábor

A szakbizottság titkársági teendőit az NGM Iparszabályozási Főosztálya látja el, képviselője Störk Imre.

A szakbizottság a 11/2013.(III.21.) NGM rendeletnek megfelelően elfogadta az új működési szabályzatát, amely lényeges változtatást nem tartalmaz a korábbihoz képest.
A szakbizottság fő feladata továbbra is a 11/2013.(III.21.)NGM rendelet 2. mellékletét képező Műszaki Biztonsági Szabályzat (MBSZ) „karbantartása”, javaslattétel a szükségessé váló módosítások átvezetésére. A szakbizottság a hozzá beérkező észrevételeket kéthavonkénti, de évenként legalább egyszeri ülésén értékeli és javaslatait továbbra is egyhangú határozat alapján törekszik kidolgozni.
A jelenleg hatályos MBSZ esedékes módosítási javaslatait az alakuló ülés keretében véglegesítette, amely tartalmazza a már 2016. májusában benyújtott, de azóta sem hatályba léptetett javaslat elemeit is. A szakbizottság a véglegesített módosítási javaslatát benyújtja az NGM-nek, de azzal a kéréssel, hogy a 2016. évre tervezett módosítást most már NE léptesse hatályba.

További változás, hogy a szakbizottságot közvetlenül felügyelő Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal (MKEH), mint II. fokú Hatóság, január 1-i hatállyal beolvadt az NGM-be.

Gyárfás Attila ügyvezető elnök
Magyar Épületgépészek Szövetsége
2017. április 11.

Címkék: