Tisztújításra készül az MMK Épületgépészeti Tagozata

2023. február 06. hétfő, 13:42

Idén jár a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata elnökségének négyéves ciklusa, ezért a szakmai szervezet április 4-ére tisztújító küldöttgyűlést szervez - erről adott tájékoztatást számunka Gyurkovics Zoltán tagozati elnök.

A küldöttgyűlés tervezett időpontja: 2023. április 4., 14 óra, helyszíne az MMK székháza. 


Az tagozat ügyrendje értelmében az alábbi tisztségekre kell személyeket választani:

• 1 fő tagozati elnök

• 10 fő elnökségi tag

• 5 fő Tagozati Szakértői Testületi tag


Az elnökség megválasztott tagjai közül 2 főt alelnöknek az elnök kér fel, jelöl ki. 

A választással kapcsolatos előkészítésre az elnökség Jelölő Bizottságot (JB) hozott létre. A tagok neve és elérhetősége: Baumann Mihály JB elnök, Csanád Bálint JB tag, Lucz Géza JB tag
Székelyhidi István JB tag. A Jelölő Bizottság feladata, hogy a tagozat elnökségével és a megyei szakcsoportok vezetőivel egyeztetve összeállítsa javaslatát az egyes tisztségekre. A küldöttgyűlésen az MMK ügyrendje értelmében nincs lehetőség helyszíni jelölésre. 

A Tagozat ügyrendjének 3.a. pontja szerint: „Minden kamarai tag jogosult a szakmai tagozati, szakosztályi, illetve szakcsoporti tagságra és ott választójogának gyakorlására”.

A tagozat küldöttgyűlésén a tagozati küldöttek képviselik az Épületgépészeti Tagozat tagságát. Jelölni, megválasztani csak a tagozatot elsődlegesként megjelölő tagot lehet a Magyar Mérnöki Kamara Alapszabályának 2.2.3.(5) pontja értelmében: 

„Az a kamarai tag, aki egyidejűleg több szakmai tagozat tagja, kizárólag az általa elsődlegesként megjelölt tagozatnál vállalhat tisztséget vagy küldötti feladatot.”
E szabály értelmében tisztelettel kérem, hogy amennyiben valamelyik tisztségre jelöltje van, úgy annak nevét adja meg a Jelölő Bizottság valamely tagjának. A jelöltállítás határideje 2023. március 14. 


Gyurkovics Zoltán tagozati elnök kéri, hogy a JB munkájának megkönnyítése érdekében a tagozati tagok egyeztessék jelöléseiket a szakcsoportjaik vezetőségével, illetve a jelölni szándékozó kollégát kérjék írásbeli nyilatkozattételre, hogy a jelöltséget és megválasztása esetén a tisztséget vállalja. 

A Jelölő Bizottság 2023. március 20-ig összeállítja a jelöltek listáját a szükséges dokumentumokkal (jelöltek elfogadó nyilatkozata, szakmai önéletrajza), és közzéteszi a Küldöttgyűlés tagjai számára.

Utoljára frissítve: 2023. február 06. hétfő, 13:45