Mit vár a szakma a végzett épületgépész mérnököktől?

2022. február 07. hétfő, 19:33

A MÉGSZ 10 évvel ezelőtti kutatását folytatja a Magyar Épületgépészeti Egyeztető Fórum, amelynek célja új és hasznos információk, impulzusok nyújtása az épületgépészeti képzés felsőfokú műhelyei számára.


2011-ben a Magyar Épületgépészek Szövetsége munkatársai vállalkoztak arra, hogy egy kérdőíves kutatás keretében felmérik: mit vár az épületgépész szakma a végzett épületgépész mérnököktől.

A kérdőíveket csaknem négyszázan küldték vissza, amelyek alapján értékes tanulmány készült az épületgépészeti képzést végző egyetemi tanszékek számára.


Bő tíz év elteltével a Magyar Épületgépészeti Egyeztető Fórum vállalja fel és kezdeményezi a kutatás elvégzését. Az Egyeztető Fórumot alkotó szervezetek azért fordulnak a szakma gyakorlóihoz kérdéseikkel, hogy új és hasznos információkat, impulzusokat kapjanak az épületgépészeti képzés felsőfokú műhelyei Pécsen, Debrecenben, Gödöllőn és Budapesten.

A pályakezdő épületgépész mérnökök ismereteinek, készségeinek összetétele, minősége, piacképessége létfontosságú a szakmagyakorló vállalatok és vállalkozások számára, ezért az Egyeztető Fórum tagjai remélik, hogy 2022-ben is több százan fogják a kérdőívet kitölteni.
 

A kérdőív itt nyitható meg, a kitöltése mintegy tíz percet vesz igénybe.

A Magyar Épületgépészeti Egyeztető Fórum tagjai a Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége (HKVSZ), a Kéményjobbítók Országos Szövetsége (KÉOSZ), a Magyar Épületgépészek Szövetsége (MÉGSZ), a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata és a Magyar Uszodatechnikai Egyesület (MUE).

Utoljára frissítve: 2022. február 07. hétfő, 19:56