Férfi kézilabda EB a KE KELIT-tel

2022. január 17. hétfő, 18:33

MVM DOME (Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnok)
„Erre mindenki büszke lehet! Ferencváros, Budapest és Magyarország új csodája a 20 022 férőhelyes multifunkcionális csarnok.”- Kocsis Máté a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.
A nettó 50 000 m2 belterületű, szinte az összes teremsport (jégkorong, korcsolya, kosárlabda, röplabda, kézilabda, tollas, súlyemelés, küzdősportok, vívás, torna), valamint egyes lovas és motoros versenyek megrendezésére alkalmas, multifunkcionális sportcsarnok építése 2019 novemberében indult a Népligetben. A 2021. december 16-án hivatalosan is átadott létesítmény környezetében 15 hektárnyi gondozatlan területből rendezett területet alakítottak ki. A sportfunkció mellett koncertek, kiállítások, rendezvények lebonyolítására is tökéletesen alkalmas Budapest új büszkesége.
Az épületgépészeti koordinációt irányító Szakál Szilárd (KÖZTI Zrt.) és az épületgépészeti kiviteli terveket elkészítő Ágoston István (ANG Engineering Kft.) folyamatosan támaszkodhatott a Ke Kelit műszaki csapatára. A alap és felszálló vízvezetékeknél a Ke Kelit Kelen (PP-RCT) termékét építette be az épületgépészeti kivitelezést végző ENSI Kft. A vízhálózat ágvezetékeihez és a fűtés-, hűtésrendszerhez a Ke Kelit ötrétegű Kelox csőrendszerét használták. Az Ensi Kft. minőségi munkáját dicséri, hogy az ötrétegű rendszerhez a legmagasabb műszaki színvonalú idomcsaládot, a 100% biztonságot nyújtó, PROtec rendszert használta. Az épület ötrétegű csőrendszerének teljes hálózatához több mint 32 000 db PROtec idomot építettek be.

 

 


Az épületben található jégpálya épületgépészeti kiviteli terveit Molnár-Tarján Ervin és Nagy Bernát (Piraton Komplex Kft.) készítette. Mind a gyárilag előszigetelt bekötővezetékeket, mind az egyedi osztó-gyűjtőt, mind a felülethűtést biztosító csővezetékeket a Ke Kelit szállította a projekthez. A hűtési rendszer is az Ensi Kft. kivitelezésében készült el.

 

 

 

 

PICK ARÉNA, SZEGED
A 29 000 m2-es új kézilabdacsarnok 8143 fős befogadóképességével a szegediek régi álmait váltotta valóra. A vidék legnagyobb kézilabdacsarnokának építése 2020 tavaszán kezdődött, és 2021. december 9-én adták át. A projekt keretében létesítettek egy 1500 fős edzőcsarnokot, konferenciateremet és edzőtermeket is. Ennek keretében a beruházás részeként épülhetett meg az akadémia és kollégium is. Természetesen ez az épület is alkalmas rendezvények, koncertek, kiállítások megrendezésére is.
A létesítmény épületgépészeti tervezése Kisapáti Szilárd (Ventosus Kft.) munkáját dicséri, míg a minőségi épületgépészeti kivitelezést az Alaszka Kft. végezte. Az épület ivóvíz-hálózata d63 mm felett a Ke Kelit Kelen (PP-RCT) termékéből valósult meg, míg d63 mm átmérőig a Ke Kelit ötréregű Kelox csőrendszerét építették be. Fűtési területen szintén a diffúziómentes Kelox csöveket használták fel a projekt során.

 

 

 

 

 

TATABÁNYA MULTIFUNKCIÓS SPORTCSARNOK
Az Eb tartalék helyszínének épített tatabányai új csarnok is rövidesen átadásra kerül. A különleges, kavics alakú épület 19 500 m2 alapterülete 6000 nézőt képes befogadni. A kézilabda, kosárlabda, tenisz, vívás és cselgáncs versenyek mellett koncertek, rendezvények megtartására is alkalmas lesz. Érdekessége, hogy a küzdőtéren kívül 20 pástot befogadni képes külön vívótermet is magában foglal a csarnok.
A Sami Zinaeddin és Marosi Gergely (CÉH Zrt.) által tervezett épületgépészeti rendszerben a Ke Kelit ötrétegű Kelox rendszerét és Kelox FB elnevezésű padlófűtés megoldásait alkalmazták. A padlófűtés területén több mint 10 000 m Ke Kelit Ultra PE-RT csövet építettek be az új épületbe a JP-Team Kft. szakemberei.

Utoljára frissítve: 2022. január 17. hétfő, 19:05