Új kezdeményezésre készül a MÉGSZ az építési termékek minőségtanúsításában

2021. szeptember 15. szerda, 13:08

Megtartotta évi rendes közgyűlését a MÉGSZ Gyártói és Márkaképviselői Tagozata szeptember 7-én Budapesten. Az építőipari trendek elemzése és az építési termékek minőségtanúsítása voltak a két fő témakör, a közgyűlés zárásaként pedig új elnökséget választottak.

A közgyűlésen immár hagyományosan elsőként Szarka Lászlót, a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség elnökének az építőipari piaci trendeket elemző előadását hallgatták meg a megjelentek. Szarka László számos információval szolgált a jelenleg futó főbb magasépítési, lakossági, ipari és hitelezési piaci folyamatokról, valamint beszámolt a MÉASZ elmúlt évi és tervezett tevékenységeiről. A MÉGSZ a MÉASZ tagszervezete - emelte ki az előadás után Bozsó Béla MÉGSZ-ügyvezető - így bekapcsolódik az építőipari konjunktúráért folyó lobbizásba, ugyanakkor a gyártói tagozat számára szakmai kapcsolódást biztosít a többi építőipari gyártót tömörítő egyesület felé.

Szarka László, a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség elnöke


A második előadó Biró Gábor, a MÉGSZ műszaki szakértője volt, aki az év elején vonult nyugdíjba a Gebo SEE Kft ügyvezető igazgatójaként. Biró Gábor fő feladata, hogy felmérje az épületgépészeti termékek minősítésével kapcsolatos problémákat, és javaslatokat dolgozzon ki a minősítési rendszer korszerűsítésére, továbbfejlesztésére. A tagozat ülésén megjelent kollégák támogatták az előadó azon kezdeményezését, hogy a hatósági, minőségtanúsítási, piacraviteli engedélyeztetési tapasztalatokat összegyűjtse a MÉGSZ és a MÉASZ azzal a céllal, hogy a tapasztalatokra alapítva kedvező irányú változtatásokat szorgalmazzon. További építőipari területek, így más szakszövetségek és gyártói tagjaik bevonását is kezdeményezni fogják, hogy minél inkább reprezentatív kép alakuljon ki a témakörben. Bozsó Béla ügyvezető jelezte, hogy a Magyar Épületgépészeti Egyeztető Fórum nyitott arra, hogy a minősítési folyamat javításával kapcsolatos javaslatokat a tapasztalatok összegyűjtése és elemzése után támogassa.

Biró Gábor, a MÉGSZ műszaki szakértője


A tagozati közgyűlés az új elnökség tagjainak Biró Gábort, Hosszú Istvánt, Németh Rolandot, Gaál Pétert és Erdei Istvánt választotta meg. Az évente tartott közgyűlések közötti időszakban elsősorban a tagozat elnökségétől várja a MÉGSZ elnöksége a gyártói, pártoló tagi körben felmerülő problémák, igények jelzését.

Utoljára frissítve: 2021. szeptember 30. csütörtök, 17:09