Várja az érdeklődőket a Wilo az ISH digital 2021-en

2021. március 19. péntek, 19:37

A szivattyúgyártás úttörője, a Wilo is részt vesz a világ vezető épületgépészeti és vízipari szakkiállításán, az ISH digital 2021-en, amelyet ezúttal virtuálisan tartanak meg.

 

A ISH-megjelenést felvezető globális sajtótájékoztatón a vállalat munkatársai bejelentették, a Wilo elindítja az új, virtuális piacterét, a Wilo-Worldöt. A vásárlátogató a vállalat új digitális központjából, a dortmundi Wiloparkból indulhat útnak a digitális világba, ahol valódi hivatkozások nyithatók meg, és tetszés szerint lehet válogatni a szivattyúk, rendszerek és megoldások között.

 

A sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy a járvány miatt már tavaly februárban kialakították a védelmi koncepciót. Háromezernél is több dolgozó kezdett el otthonról dolgozni. A Wilo termékei kritikus infrastruktúrákat szolgálnak ki, mint például szennyvíztisztító telepek, szivattyúállomások, kórházak és idősotthonok, ezért a termelés csökkentése helyett hatékonyan védekeztek. A járvány miatt gyorsabban fejlesztették a digitalizálást is.

 

A klímavédelem és a fenntarthatóság területén számos műszaki megoldást dolgoztak ki elsőként, ezért az ENSZ az 50 globális vezető fenntarthatósági és klímabarát vállalat egyikének jelölte a céget, 2021-ben pedig a német fenntarthatósági díjat kapta meg.
A Wilo termékfejlesztéseinél figyelembe veszik a globális trendeket, 10-15 évre előretekintenek, különösen is figyelve például a vízhiányra, az urbanizációra, a klímaváltozásra. A Wilo nemcsak fűtés-, hanem víz- és rendszerszolgáltató is. Az Egyesült Királyságban 70%-ban Wilo szivattyúkkal szállítják a vizet. Ezek a Wilo szivattyúkkal ellátott szállítórendszerek digitális eszközökkel felügyelhetők és kezelhetők, a szivattyúk biztonságosak, energiatakarékosak, és távolról is karbantarthatók.

 

Wilo Stratos Giga 2.0-I

Az idei év csúcsterméke a Wilo Stratos Giga 2.0-I szivattyú. 2011-ben jelent meg a Stratos Giga, amely akkoriban az első nagy hatásfokú inline szivattyú volt. 2019-ben dobták piacra a világ első intelligens szivattyúját, a Stratos Maxót. Az ISH-n bemutatják a Wilo Stratos Giga 2.0-I-t, az első intelligens száraz tengelyű szivattyút. Többek között irodaházakban, kórházakban, stadionokban használható hűtésre és fűtésre. IE5 energiahatékonysági osztályú EC-motor hajtja, a hidraulika MEI-értéke nagyobb, mint 0,7. A kialakítása hasonlít a Stratos Maxo szivattyúhoz, a Wilo Smart Connect alkalmazás segítségével lehet csatlakozni hozzá helyileg Bluetooth kapcsolattal, illetve a Smart Gateway segítségével a Wilo Cloud felhőn keresztül távolról is. Csatlakoztatható épületirányító rendszerekhez analóg és digitális kimenet-bemenet modulokon keresztül. A Stratos Maxo Cif moduljai is használhatók.

 

Dortmundi gyárlátogatás a Wiloparkban

A sajtótájékoztatón a dortmundi gyárat is bemutatták. Itt készülnek az elektronikák összesen majdnem 55 000 m2 üzemterületen. A Stratos Smart szivattyú nyomtatott áramköri moduljából napi több ezer készül.

 

A gyár már az ipar 4.0 jegyében működik. Automata a raktározási rendszere, robotok állítják össze a nyomtatott áramköröket, röntgennel ellenőrzik a minőséget. Kiemelten fontos a jó minőség, mert a szünet nélkül működő kórházaknak is gyártanak szivattyúkat.
A szerelősoron összeszerelik a szivattyúkat, a számítógépes rendszer gondoskodik róla, hogy minden szerelési anyag időben érkezzen az összeszerelőkhöz. Mindig látják a teljes folyamatot a számítógép segítségével.

 

A digitális energiakezelő rendszerben az egész gyártóüzem energiaellátása követhető. 2021-ben a klímasemlegesség elérése a céljuk. Az energiakezelő rendszer irányítja a hűtést, fűtést és vízfelhasználást, amit lehet, azt mind újra felhasználják. 2022-ban még kevesebb energiát akarnak felhasználni a gyárban, és a többi gyár számára is ez lesz a példa.

Utoljára frissítve: 2021. március 19. péntek, 19:44
Címkék: